Ærtehalm

Ærte og H er siamesiske tvillinger fra Varde. De hang sammen ved skulderen, da de blev født, men blev skåret fra hinanden. Når de læner skuldrene mod hinanden, kan de høre hinandens tanker. I den første Ærtehalm møder Ærte og H en sindssyg videnskabsmand, der laver eksperimenter med misdannede børn. I den anden Mug i blåvandshug møder de en sindssyg campingchef, der udstopper dyr og leder efter en skat i bunkerne ved Blåvandshug.

Den sidste, Alting fryser, er netop udkommet. Den handler om et sindssygt spøgelse, en ligeså sindssyg organist, og en mindst lige så sindssyg storesøsterflamme, der tror, han er blevet forvandlet til en pilgrim, der hedder Frands, alt imens far Charlie prøver at vinde årets julepyntskonkurrence med sine laksenisser.

Jeg har skrevet Ærtehalm sammen med finurlige Tina Sakura Bestle, som jeg kender fra Forfatterskolen for Børnelitteratur og en workshop på Carlsens forlag. Vi er lige så forskellige som Ærte og H, men når vi læner skuldrene mod hinanden, slår det gnister.

Steffen Larsen fra Politiken synes, det er godt, vi stopper den folkekomedie nu, hvilket er en pudsig kontrast til, at Gyldendal mener, bøgerne er smalle og derfor ikke har fortjent et PR-budget. Men heldigvis er Ærtehalm ved at blive kult. Hvad ellers? Siamesiske tvillinger fra Varde, det er ikke hver dag, man hører om det.

ærtehalm1 blåvandshug altingfryserstort

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s